End’de Ali AYILMAZDIR Dönemi

Evden Eve Nakliyatçılar Derneği (END) 4. Olağan Kongresi 22 Haziran 2021 Salı günü İnönü Mah. Düzenli Sok. No:3/ Daire :2 Ataşehir – İstanbul adresindeki dernek merkezinde gerçekleşti. Kongrenin divan başkanlığı görevini sektörün tecrübeli isimlerinden Ercan Karakurt yaparken, kâtip üyelikleri Yılmaz Ukan ve Hayri Şengül üslendi.

Divan Başkanı gündem hakkında bilgi verdikten sonra Dernek Başkanı Davut Ukan tarafından faaliyet raporu ve denetim kurulu gelir gider raporu okundu. Faaliyet raporlarının okunmasından sonra, raporlar müzakere edilerek oy birliği ile ibra edildi.

Gündemin son maddesi olan yeni yönetim ve denetim kurulu seçiminde tek liste ile yapılan oylama sonucunda , başkanlığa Oruçoğlu Nakliyat & Oruçoğlu Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı ve END Kurucularından Ali Ayılmazdır seçilirken, derneğin üç dönem başkanlığını da yürüten Davut Ukan ise onursal genel başkanlığa seçildi   Derneğin yeni dönemde ikinci başkanlık görevini üslenecek isimse, sektörün deneyimli isimi ve aynı zamanda sektörün önemli firmalarından olan  Global Nakliyat ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Mete oldu.

END Onursal Başkanı Davut Ukan “ Bugün bir bayrak değişimi yaşandı ve bunun huzuru içindeyim.”

Derneğin yönetim kurulu başkanlığını kongrede Ali Ayılmazdır ve ekibine devreden Davut Ukan END’nin kurulduğu ilk gündem bu yana önemli mesafeler kat ettiğini ifade ederek, bugün sektör sorunlarının çözümünde önemli katkılar sağlayan bir kuruma dönüştüklerini belirtti. Ukan,  Ayılmazdır ve ekibine yeni dönemde başarı dileklerini ileterek şunları söyledi;

“Kurulduğu ilk günden bu yana, Evden Eve Nakliyatçılar camiasına hizmet eden derneğimizde bugün hizmet yarışında yeni bir dönem başlıyor. Artık bir bayrak değişimi yaşandı ve bunun huzuru içindeyim. Uzun bir süre boyunca yönetimde de beraber çalıştığımız  kıymetli kurucumuz Ali Ayılmazdır’a ve  çalışma arkadaşlarımıza başarı dileklerimi iletiyorum. Değerli arkadaşlarımızın bundan sonra da yanlarında olmaya, mesleki tecrübelerimi paylaşmaya devam edeceğim. “

END Başkanı Ali Ayılmazdır “Hedefimiz bu dönemde  Federasyon çalışmasını hızlı bir şekilde tamamlayarak yapmaktır. Değerli arkadaşlar; federasyon işi zor ama imkânsız değildir.”

Kongrede Evden Eve Nakliyatçılar Derneği (END) başkanlığına seçilen Oruçoğlu Nakliyat & Oruçoğlu Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ayılmazdır yaptığı konuşmada başkanlığa seçen dernek üyelerine teşekkür ederek şunları söyledi;

’’ Değerli üyelerimiz desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum birçoğunuzun bildiği gibi yeni seçilecek yönetimin yaklaşık 15-16 ay bir zamanı olacak. Bunun nedeni de, pandemiden dolayı geciken bu genel kurulumuz. Yine de bu zaman zarfında yapmak istediklerimizi siz değerli üyelerimizle paylaşmak istiyorum.

Değerli üyelerimiz; benimde ilk dönemde yöneticisi olduğum bu derneğimizin Federasyon çalışması vardı. Değerli kardeşlerim ; bu çalışma bitmiş ve rafa kaldırılmış bir çalışmadır. Kısaca özetlemek gerekirse biz bu çalışmayı Ankara-İzmir-İstanbul derneklerinin ortak çabalarıyla aldık, Birçoğunuzun bildiği gibi ilk kurulan derneklerden biri olan Ankara’daki dernek olan EVODER derneğidir. EVODER derneği kurulduğu dönemde Türkiye genelinde üye almaya başladı kısmen de bunu başardı. Biz Ankara’da bir araya geldiğimizde bunun çözüm olmayacağını  ve bunu bir federasyon çatısı altında yürütmenin daha doğru olacağı  sonucu çıktı. Nitekim daha sonra İstanbul’da yapılan toplantı ve en son İzmir Ticaret Odası konferans salonunda yaptığımız çalıştaya Türkiye’deki tüm dernekler ve kooperatif temsilcileri de katıldı.  Sonuç bildirgesi olarak da, Federasyon kurmaya karar verdik, O dönem Değerli kardeşim Bayram Mete ve EVODER derneğinin yetkilileri  tarafından yaklaşık 2-3 ay süren ve benimde her sayfasını incelediğim tüzük çalışması yapıldı. Tüzük çalışması bitti sadece tek şey kaldı. Değerli arkadaşlar o tek şeyde Federasyonun merkezi neresi olsun.

Federasyon kuruyorsun, illa bir merkezi olacak. Çok detaylarına girmeyeceğim ama kişisel bazı hesaplar yüzünden federasyonun merkezi İstanbul mu  Ankara mı olsun tartışmasında kaldı. Onun için biz göreve gelir gelmez bu çalışmayı hızlı bir şekilde yapacağız. Değerli arkadaşlar; federasyon işi zor ama imkânsız değildir.

Diğer önemli bir konumuz  da platformlar ve her gün türeyen aplikasyonlar. Onlar için kendi apliksyonumuzu geliştirmek ve mevcut platformlara görüşüp bir çözüm bulmak için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca derneğimizin iletişim ve sosyal hesapları çok hızlı bir şekilde aktif edilip güncel tutulacaktır.

Ayrıca şehir dışındaki üyelerimizle yine hızlı bir şekilde irtibata geçerek kendi bölgelerinde dernekleşmelerini kendi bölgelerindeki kamu kurumları ve ulaştırama bölge müdürlükleri ile iletişim halinde olmalarını sağlayacağız. Ayrıca ve en önemlisi kuracağımız federasyonda beraber çalışmak için ortak hareket edeceğiz.

Her birinize genel kurulumuza göstermiş olduğunuz bu ilgi ve alakanız için teşekkür ediyorum. Derneğimizin genel kurulunu hayırlısıyla tamamladık sektörümüze ve üyelerimiz için hayırlı olsun. Şahsım ve yönetimim adına başta Davut Ukan başkana ve yönetimine teşekkür ediyorum ticari ve sosyal hayatlarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum. Kurulduğu ilk günden bu yana Evden Eve Nakliyat camiasına hizmet eden derneğimiz bundan sonra da çalışmalarını ilk günkü heyecanı ve azmiyle devam edecek. “

Kongrede şu kararlar alındı; 

1.  Evden Eve Nakliyatçılar Derneği (END) başkanlığına Oruçoğlu Nakliyat & Oruçoğlu Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ayılmazdır seçildi.

2. Evden Eve Nakliyatçılar Derneği (END) onursal  başkanlığına  derneğin üç dönem boyunca genel başkanlığını da yürüten Köseoğlu Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Davut Ukan seçildi.

3.Başkanlık dönemi en fazla iki dönem olacak.

5.Federasyon çalışması kalındığı yerden devam edilecek.

6.Hızlı bir şekilde derneğimizin sitesi ve aplikasyonu yapılacak.

7.Derneğimizin sosyal medya ve mail hesapları aktif edilip güncel tutulacak.

8.Yeni üyelikler alınacak

9.Korsan platformlarla hukuki süreç başlayacak.